Defrost Rezistansı
Defrost Rezistansı
Defrost Rezistansı
Serpantinli Boru Rezistans
Serpantinli Boru Rezistans
Serpantinli Boru Rezistans
Fırın Rezistansı
Fırın Rezistansı
Fırın Rezistansı
Çay Makinası Rezistansı
Çay Makinası Rezistansı
Çay Makinası Rezistansı
Fritöz Rezistansları
Fritöz Rezistansları
Fritöz Rezistansları
Sauna Rezistansları
Sauna Rezistansları
Sauna Rezistansları
Çubuk Rezistansları
Çubuk Rezistansları
Çubuk Rezistansları
Çamaşır Makinası Rezistansları
Çamaşır Makinası Rezistansları
Çamaşır Makinası Rezistansları
Su Isıtıcı
Su Isıtıcı
Su Isıtıcı
Kahve Makinası Rezistansı
Kahve Makinası Rezistansı
Kahve Makinası Rezistansı
Döner Ocak Rezistansı
Döner Ocak Rezistansı
Döner Ocak Rezistansı
Düz Boru Rezistanslar
Düz Boru Rezistanslar
Düz Boru Rezistanslar
Manşonlu Boru Rezistanslar
Manşonlu Boru Rezistanslar
Manşonlu Boru Rezistanslar
Çikolata Makinesi Rezistansı
Çikolata Makinesi Rezistansı
Çikolata Makinesi Rezistansı
Tost Makinası Rezistansı
Tost Makinası Rezistansı
Tost Makinası Rezistansı
Izgara Rezistansları
Izgara Rezistansları
Izgara Rezistansları
Yağ Isıtıcı
Yağ Isıtıcı
Yağ Isıtıcı

Boru rezistanslar; borular içerisinden geçen fluidlerin akımını kontrol altında tutmak için tercih edilen, şekilleri ve boyutları farklı olan elektromanyetik cihazlar olarak karşınıza çıkar. Bu boruların içerisinde yer alan fluidlerin yüksek akım hızı ise enerji kaybına ve kaynaklarda boşa harcanan enerjiye sebep olabilir. Ayrıca boru rezistansları, söz konusu olan enerji kaybını kontrol altına almak için kullanılır ve fluid akımının hızını daha az seviyeye çekmek için bir direnç sunar.

Boru rezistanslar; birbirinden farklı metal malzemeler (karbon, nikel, wolfram gibi) karıştırılarak yapılabilir. Boru rezistansları, belli bir direnç değerine sahip olabilir ve bu direnç değeri fluid akımının hızını kontrol altına almak için kullanılabilir. Aynı zamanda boru rezistansları belli bir sıcaklık aralığında çalışma özelliğine sahip olduğundan, belli bir güç kapasitesinde çalışabilir.

Boru rezistanslar; enerji, sanayi, su tedarik sistemleri, çevre gibi birçok farklı alanda kullanılır. Ayrıca bu ürünler fluid akımının hızını kontrol altına almak için gerekli özelliklere göre tercih edilir.

Boru Rezistans Seçimi Nasıl Yapılır?

Rezistanslar; elektrikten elde edilen enerjiyi ısıya çevirerek kısa süre içerisinde ısının elde edilmesine destek olur. Bu aşamada ise rezistanslar kendi içerisinde çok farklı çeşitlere ayrılır. Çeşitlerine ayrılması ise daha çok ürün içerisinde kullanımına yer açılmasına sebep olmuştur. Bu çeşitler arasında yer alan boru rezistanslar, çok yaygın bir kullanım alanına sahiptir.

boru-rezistanslar.jpg

Boru rezistans; boru şeklinde üretilen, farklı formalar kazanabilmesi mümkün olan metal rezistansların genel ismi olarak bilinir. Bu ürünler içerisinde sıvı ısıtıcı ya da açık ısıtıcı ürünlerde yer alır. Direnç durumlarına bağlı olarak boru rezistanslar birbirinden farklı özelliklerde üretilir. Rezistans türü içerisinde bulunan en yoğun tür ise her zaman boru rezistanstır.

Boru rezistanslar elektrik direncini çok yüksek sıcaklıklara dönüştürme konusunda başarılıdır. Hayatın her alanında sıklıkla kullanılan bu ekipmanlar, çok basit araçlar olarak bilinir ve çok önemli fonksiyonları yerine getirir. Kullanıldığı cihazların kısa süre içerisinde ısınmasını sağlayan bu ürünler bulaşık makinesi başta olmak üzere sauna, tost makinesi gibi birçok sistemde kullanılır. Farklı birçok yeni nesil cihazda yer alan boru rezistanslar modelleri uzun yıllar boyunca bakım gerektirmeyecek kadar uzun ömürlü ürünlerdir.

Boru rezistanslar, bir akımın dirençten geçmesi sayesinde ısı üreten sistemlerdir. Isı direnci ortam sıcaklığının üzerinde bir sıcaklığa gelebilir. Direnç bozulmadan meydana gelen sıcaklığın korunabilmesi için gereken korumayı sağlar. Boru rezistans seçicinde şu detaylara dikkat etmek gerekir:

  • Öncelikle rezistans ve direnç tarafından dağıtımı yapılması hedeflenen watt gücünü belirleyin,
  • İhtiyacınıza en uygun olan ünitenin seçimini yapın,
  • İzin verilen bu sıcaklığı, devre koşullarını, montaj şartlarını ve volt gücünü dikkate alarak en ideal olan fiziksel boyutu oluşturun.

Uygun olan rezistans ve direnç seçimini yaptıktan sonra, rezistansın monte edilme stilini de boru rezistans seçiminde son derece önemlidir. Bu noktada seçim yapılırken ürünü kullanacağınız sektör, malzeme yapısı, mekân, beklenen en yüksek sıcaklık, dayanıklılık derecesi ve kullanılan eşyanın türünü dikkate almak gerekir. Aynı zamanda tercih edilen rezistansın gücünü, uzun ömürlü olmasını, kalitesini, kullanım amacına uygunluğunu ve güvenlik standardizasyonunu mutlaka dikkate almanız gerekir.

Boru Rezistans Teknik Özellikleri

Boru rezistanslar, hayatın her alanında işlevsel kullanım imkânı sunan ürünlerdir. Bu ürünler günümüzde birçok farklı makine ve cihazda kullanılır. Boru rezistansların temel görevi ise elektrik enerjisini yüksek sıcaklıklara dönüştürmektir. Çelik, paslanmaz çelik, bakır ya da titanyum gibi alaşımlarda üretildiği söylenebilir. Kullanıldığı her türlü ısıtıcıyı fiziksel olarak stresten korumak adına çok güçlü bir dış kılıf kullanılır.

Rezistanstan geçen elektrik akımı, karşılaştığı direnç sayesinde rezistansı ısıtma görevini üstlenir. Buna bağlı olarak bulunduğu her ortamda bir enerji açığa çıkarır. Sıvı ve kuru ortamda kullanılabilecek şekilde iki farklı türde üretildiği söylenebilir. Likit sulu, yağlı ya da kuru ortamlar için tasarlanan boru rezistans modellerini Terchrom web sitesi üzerinden tek tıkla satın alabilirsiniz.

Birbirinden farklı boyutlarda ve şekillerde üretilen boru rezistanslar, tüm ısıtma elemanlarının temeli olarak kabul edilir. Öyle ki bu ekipmanlar kullanıldığı alanlarda çok yönlü bir ısıtma çözümü vaat eder.

Her biri çok farklı ve kaliteli malzemeler kullanılarak üretilen boru rezistans modelleri, kullanıcıların uzun yıllar boyunca rahat şekilde kullanabileceği dayanıklı rezistans modelleri olarak nitelendirilir. Tamamen çevre dostu bir üretim kullanılarak sunulan bu ürünler, kolay ısıtma ve lehimleme sağlar. Bu yönü sayesinde kolay şekilde sistemlere entegre edilebilir. Boru rezistans modelleri rekorlu, manşonlu, flanşlı, serpantinli, alüminyum kaplı olarak istenilen şekilde düz ve kıvrımlı olacak şekilde kullanım alanına ve yerine göre belirlenen ölçü ve güçte üretilir. Örneğin; U tipi, düz çubuk, M tipi en yaygın kullanım şekli olarak ifade edilir. Bahsi geçen rezistanslar kullanım alanlarına bağlı olarak ( kuru hava, yağ, su, asit, kalıp ısıtıcıları gibi) cr-ni borulu olarak imal edilir.

Boru rezistanslar, endüstriyel alanlarda ısıtma ve soğutma uygulamalarında kullanılan ısıtma elemanlarıdır. Bu rezistans modelleri boru içerisine yerleştirilir ve ısıyı direkt olarak boru içerisinde yaymaya başlarlar. Bu özelliği ile günümüzde birçok alanda aktif kullanım alanına sahip olduğu söylenebilir. Boru rezistansların teknik özellikleri ise üretici firmaya bağlı olarak değişmekle beraber, genellikle şu özelliklere sahip olabilir:

Güç: Boru rezistans modelleri genel olarak birkaç watt ile birkaç bin watt arasında değişiklik gösteren güç seviyesine sahip olabilir,

Çalışma aralığı: Boru rezistanslar genel olarak, -40 derece C ile +200 derece C arasında değişikliğe uğrayan sıcaklık aralıklarına sahip olabilir,

Voltaj: Boru rezistanslar genel olarak 110 volt ile 480 volt arasında değişen voltaj aralıklarına sahiptir,

Boyutlar: Boru rezistansların boyu ölçüler ise boru iç çapına bağlı olarak tercih edilir. Genel olarak boru iç çapına uygun olacak şekilde üretilir. Bu ölçülerden yola çıkarak boru iç çapının milimetre cinsinden ölçüleri olabilir,

Isı iletken malzeme: Boru rezistanslar genel olarak paslanmaz çelik, alüminyum ya da bakır gibi farklı ısıl iletken malzemeler kullanılarak üretilir,

İletken malzeme: Boru rezistansların genel olarak nikel-krom, silikon ya da kanthal gibi iletken malzemelerle üretilir,

Kontrol sistemi: Boru rezistanslar genel olarak termokupl, termistör ya da PLC gibi birbirinden farklı kontrol sistemlerine sahip olabilir.

Boru Rezistans Hangi Alanlarda Kullanılır?

Boru rezistans; elektrik enerjisini kullanarak ısı enerjisine dönüştürme amacıyla kullanılır. Isıtıcı özelliğine sahip olan her cihazın içerisinde bu ekipman kullanılır. Farklı şekil ve ölçülerde üretildiği için farklı sektörlere hitap eden cihazlar için özel olarak tasarlanır.

Boru rezistanslar; su, yağ ya da korozif likitlerde ve kimyasallarda kullanılır. Birbirinden farklı metal malzemelerin ısıtılması ya da birçok farklı endüstriyel alanlarda kullanımı söz konusudur. Aynı zamanda fırınlarda kuru hava ısıtıcısı olarak da son derece işlevsel çözümler sunar. Bu rezistans ürünleri bulaşık makinesi, fırın, fritör, çay, ızgara, çamaşır makinesi ve sauna sobası gibi elektrikli ev aletlerinde kullanılabilir.

Boru Rezistans Fiyatları

Boru rezistans fiyatları; kullanılması hedeflenen ürünün üretim malzemelerine, boyutuna, montaj seçeneklerine, gücüne ve en yüksek sıcaklık değeri gibi durumlara bağlı olarak değişir. İstenilen model ve boyda boru rezistans seçimi yapılırken dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli detay ise doğru firma seçimi yapmaktır.

Tercih edilen boru rezistans modeli konusunda Terchrom olarak danışmanlık hizmeti vermeye devam ediyoruz. Bu konuda ihtiyaçlarınıza yönelik en uzun ömürlü boru rezistans üretimi firmamızın bünyesinde gerçekleştirilir. Aradığınız boru rezistans modellerini tek tıkla sipariş etmek ve aklınıza takılan her türlü detayı sormak için alanında uzman ekibimizle irtibat kurabilirsiniz.

Terchrom, söz konusu rezistans üretimi olduğunda her zaman üst düzey kalite standartlarında üretimlere imza atan nitelikli bir firmadır. Geniş rezistans seçeneklerinin yer aldığı firmamızın web sitesinde her ihtiyaca ve bütçeye uygun rezistans modellerini bir arada bulabilirsiniz. Kalite ve güven odaklı hizmet prensibi ile her geçen gün büyümeye ve gelişmeye devam eden Terchrom ile uzun yıllar aynı ürünü kullanmak için hemen web sitemizi ziyaret edebilir ve alanında uzman ekibimizle irtibata geçebilirsiniz.

 

Sizin için buradayız. Bize yazın..